Nyár 2017 a budapesti könyvtárakban : Kávészünet

Nyár 2017 a budapesti könyvtárakban

Idén is összegyűjtöttük, hogy hogyan alakul a nagyobb budapesti könyvtárak nyári zárvatartása. A nagy fővárosi gyűjtemények idén is több hétre bezárják kapuikat, valamint csökkentett nyitvatartással fogadják a használókat. A táblázatban színessel jelöltük azt az időszakot, amikor az intézmény nem látogatható. A táblázat csak tájékoztató jellegű, a pontos részletekért kérjük látogasson el ez intézmények honlapjára!

Nagyításhoz kattintson a képre!

Nagyításhoz kattintson a képre!

Július 17-től augusztus 20-ig tart zárva az Országos Széchényi Könyvtár.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára július 3. és 30. között zár be, míg július 31. és augusztus 27. között rövidített nyitvatartási idővel üzemel. Ez idő alatt a nagyobb belvárosi tagkönyvtárak fogadják a látogatókat.

Az MTA Könyvtár és Információs Központ idén július 10-től augusztus 13-ig tart nyári szünetet, bár a kikölcsönözött dokumentumokat hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra, pénteken 9 és 12 óra között vissza lehet vinni ez idő alatt is.

Az Országgyűlési Könyvtár július 31-től szeptember 2-ig zárja be kapuit, de már júliusban sem nyitnak ki szombatonként. Érdemes figyelemmel követni a könyvtár honlapját és Facebook oldalát, mivel zárvatartásuk akár még hosszabbodhat is.

A BME-OMIKK (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár) július 22. és augusztus 20. között zár be, bár ez idő alatt keddenként 9 és 18 óra között ügyeletet tartanak, míg június 19. – július 21. és augusztus 21. – szeptember 01. között részleges a nyitvatartásuk.

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár július 29. és szeptember 3. között nem fogad látogatókat, míg a KSH Könyvtár augusztus 14-e és szeptember 1-je között tart zárva. A KSH Könyvtár július 31. és augusztus 11. között hétfőtől csütörtökig 9 és 17 óra között, péntekenként pedig 8 és 16 óra között várja az olvasókat.

5 hétre, július 29-e és szeptember 3-a között zárja be kapuit az Országos Idegennyelvű Könyvtár, míg július 3-tól július 28-ig rövidített nyitvatartással üzemelünk (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 10-17 óra között, szerdánként 12-20 óra között).

Könyvtárunkban (OIK) július 3-tól július 28-áig nyári beiratkozási akciót tartunk! A részleteket megtalálja plakátunkon.

Élményekben gazdag, tartalmas nyarat kívánunk mindenkinek!

Vélemények

Hozzászólás küldése