Nyár 2016 a budapesti könyvtárakban : Kávészünet

Nyár 2016 a budapesti könyvtárakban

A korábbi évekhez hasonlóan újra összegyűjtöttük, hogy hogyan alakul a nagyobb budapesti könyvtárak nyári zárvatartása. A nagy fővárosi gyűjtemények idén is több hétre bezárják kapuikat, valamint csökkentett nyitvatartással fogadják a használókat. A táblázatban színessel jelöltük azt az időszakot, amikor az intézmény nem látogatható. A táblázat csak tájékoztató jellegű, a pontos részletekért kérjük látogasson el ez intézmények honlapjára!

Nagyításhoz kattintson a képre!

Nagyításhoz kattintson a képre!

Július 4-től július 31-ig tart zárva a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára, míg augusztus 1. és szeptember 4. között csökkentett nyitvatartási idővel üzemelnek. Ez idő alatt a nagyobb belvárosi fiókkönyvtárak fogadják a látogatókat.

Az MTA Könyvtár és Információs Központ idén július 4-től augusztus 7-ig tart zárva.

Az Országos Széchényi Könyvtár július 18. és augusztus 21. között, míg a BME-OMIKK (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár) július 25. és augusztus 21. között nem látogatható, bár ez idő alatt keddenként 9 és 18 óra között ügyeletet tartanak.

4 hétre, augusztus 1-je és augusztus 28-a között, zárja be kapuit az OIK, míg július 4-től július 31-ig rövidített nyitvatartással üzemelünk.

A KSH Könyvtár augusztus 15. és szeptember 4. között tart zárva, az Országgyűlési Könyvtár augusztus 1. és augusztus 31. között nem fogad olvasókat, az Egyetemi Könyvtár pedig augusztus 1-jétől szeptember 4-ig zárja be a kapuit.

Könyvtárunkban (OIK) július 4-étől július 29-éig nyári beiratkozási akciót tartunk! A részleteket megtalálja honlapunkon.

Élményekben gazdag, tartalmas nyarat kívánunk mindenkinek!

Vélemények

4 hozzászólás ehhez: “Nyár 2016 a budapesti könyvtárakban”

 1. Ludasi Tünde - 2016 június 28, kedd, 10:16

  Kedves Tamás!

  Köszönjük szépen az összesítést!
  Nagyon hasznos!
  Az OIK b.oldal elérhetőségére én is felhívtam a figyelmet az MKE Nógrád Megyei Szervezet blogján: http://mkenmsz.blogspot.hu/

  További jó munkát kívánok! 🙂

  Tünde

 2. Tamás - 2016 június 28, kedd, 14:33

  Kedves Tünde!

  Örülök, ha hasznosnak találja!

  És köszönjük a megosztást! 🙂

  Üdvözlettel: Földi Tamás

 3. Adamecz Katalin - 2016 június 29, szerda, 09:13

  Köszönjük az összesítést, hasznosnak találjuk.
  Nálunk, a BME OMIKK-ban van részleges nyári nyitvatartás is: “könyvtárunk június 20–július 22. és augusztus 22–szeptember 2. között részlegesen, július 25. és augusztus 19. között pedig keddi ügyeleti napokon tart nyitva”.
  Még hozzáteszem, hogy a KÖNYVTÁRKÖZI szolgáltatás FOLYAMATOS.
  Üdvözlettel, Adamecz Kati

 4. Tamás, könyvtáros - 2016 június 30, csütörtök, 10:51

  Kedves Katalin!

  Nincs mit! És köszönjük a további részleteket!

  Üdvözlettel: Földi Tamás

Hozzászólás küldése