Két héttel a nyitás után bezárt a könyvtár : Kávészünet

Két héttel a nyitás után bezárt a könyvtár

Két héttel a nyitás után bezárt a könyvtár (Forrás: Flickr)

Két héttel a nyitás után bezárt a könyvtár (Forrás: Flickr)

A vadonatúj 1.7 millió dolláros Twiggs megyei közkönyvtár két héttel  a megnyitása után (november 19-én) tőkehiány miatt a bezárásra készül. Pedig a két héttel ezelőtti épületavató ünnepségen Georgia állam államfőjének felesége Sandra Deal is részt vett a helyi tisztviselőkkel együtt. A könyvtár főleg állami pénzből épült. A működési költségeket helyi forrásból finanszírozzák.

‘Három dolog kell egy közösség sikeréhez: jó iskolák, működő helyi önkormányzat és egy könyvtár’ – vélekedik Billy Humphries a Twiggs Megyei Könyvtár igazgatóságának jelenlegi elnöke. ‘Twiggs legalább két ponton nem boldogul elég jól’ – mondta Billy egy nemrég vele készült interjúban . ‘Az új könyvtárnak minden évben 48000 dollárra van szüksége ahhoz, hogy működni tudjon. A megyei bizottság megtagadta, hogy rendezze a szeptemberi számlákat, így mostanra kifogytunk a pénzből.’

Ez azt jelenti, hogy a könyvtár kedden este 7 órakor bezár, és nem nyit ki újra.

Humphries működésképtelennek nevezte a bizottságot. Azt tervezték, hogy kedden 7-kor üléseznek, de a megyei bizottság elnöke Kenneth Fowler azt nyilatkozta, hogy a könyvtár ügye nem napirendi pont. ‘Georgia állama adta nekünk a könyvtárat, de nem kapjuk meg a működéséhez szükséges támogatást. Gyalázat! – fejtette ki gondolatait hétfőn. Fowler közölte, szeretné támogatni a könyvtárat, de nincs hozzá kellő támogatottsága.

A Jeffersonville-i Jasmine Clay rendszeresen használja a könyvtárat. Távoktatás keretein belül jár egyetemre és részmunkaidőben egy idősek otthonában dolgozik. ‘Azért járok ide gyakran, mert online tudok tanulni. Minden második vagy harmadik nap vannak kurzusaim egy héten. Általában Maconba vagy Dublinba szoktam könyvtárba járni.’ De, mivel ez az új épület közelebb van az otthonához, Clay hamarabb ér oda, és aztán gyorsabban tud nekiállni a  munkájának. Ez így mehet egészen kedd estig.

Forrás: http://bit.ly/1bNiBFM

Frissítés: A legújabb hírek szerint november 22-én pénteken a Twiggs Megyei Könyvtár újra megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt, viszont további anyagi támogatásra van szüksége, hogy az új évben is fogadni tudja a látogatókat. Eddig 5000 dollárt ígértek a könyvtárnak, de folynak még tárgyalások a 2014-es büdzsét illetően. További részleteket a következő angol nyelvű cikkből tudhatnak meg: http://bit.ly/1g6dpAp

Fordította: Nagy-Molnár Szilvia

Vélemények

Hozzászólás küldése