Időpontfoglalás / Book an appointment : Kávészünet

Időpontfoglalás / Book an appointment

Újranyitás / Re-opening

Május 5-től  az Országos Idegennyelvű Könyvtár a korábban megszokott rend szerint tart nyitva:
hétfő-kedd: 10-20 óra
szerda: 12-20 óra
csütörtök-péntek: 10-20 óra
194/2021. kormányrendelet értelmében a könyvtárat a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják.
A belépés előtt minden alkalommal kötelező a védettségi igazolvány és személyazonosító okmány bemutatása. Az iratok ellenőrzése és a belépést lehetővé tevő látogatójegy kiadása a Könyvablakban történik. A védettségre vonatkozó adatokat a könyvtár nem rögzíti.
Könyvablak szolgáltatásunk mindenkinek elérhető marad.
Az Önök és munkatársaink egészségének védelme érdekében a Könyvablaknál és a könyvtár területén továbbra is kötelező a maszk viselése.
A koronavírus ellen igazoltan védett személyek az Országos Idegennyelvű Könyvtár minden szolgáltatását igénybe vehetik,
a következő egészségvédelmi óvintézkedések betartása mellett:
  • maszkviselés,
  • kézfertőtlenítés az intézménybe történő belépés előtt az érintésmentes kézfertőtlenítő automata használatával,
  • 1,5 méteres távolság betartása,
  • kézfertőtlenítés, a billentyűzet/egér/elektromos zongora fertőtlenítése a szolgáltatási pontok mellett rendelkezésre álló fertőtlenítő szerek használatával.
A biztonságos könyvtárhasználat, a távolságtartás körülményeinek biztosítása érdekében kevesebb számítógépen 2 óra/fő/nap időkorláttal van lehetőség internethasználatra.
A kölcsönözni kívánt dokumentumok félretételét továbbra is kérhetik az online katalógusban, e-mailben vagy telefonon. A félretett dokumentumokat a Könyvablakban vehetik át. Kérjük, foglaljanak időpontot!
Kölcsönzéskor ismét a használati szabályzatban rögzített díjak és határidők lépnek érvénybe, azonban a járványveszélyre való tekintettel május 31-ig fenntartjuk a rövid kölcsönzési idejű dokumentumok kétszeri hosszabbításának lehetőségét és az ingyenes előjegyzést.
A visszahozott könyveket a könyvtár nyitvatartási idejében bedobhatják a bejáratnál elhelyezett gyűjtőbe. Kérjük, hogy ha kölcsönözni is szeretnének, vagy könyveken kívül CD-t, DVD-t, kottát is hoznak vissza, a dokumentumokat személyesen adják le.
A visszahozott dokumentumok esetében fenntartjuk a 72 órás karantént.
Szeretettel várjuk Önöket a könyvtárban!

Dear Readers,
From 5th May the National Library of Foreign Literature will be open as usual:
Monday-Tuesday: 10am – 8pm
Wednesday: 12am – 8pm
Thursday-Friday: 10am – 8pm
Only immunity certificate holders and children in their care, under 18 , are allowed to visit the library.
Presentig your immunity certificate and ID card at the outside window is mandatory every time before entering the library. We will not collect any data regarding your immunity.
Returning or borrowing pre-ordered items at the reception point is still available to all.
In order to protect the safety of our readers and colleagues please wear a mask at the reception point and inside the library as well.