Hogyan kutathatok egy témában? : Kávészünet

Hogyan kutathatok egy témában?

Sokan térnek be a könyvtárba, akik szakdolgozathoz, beadandóhoz, munkájukkal kapcsolatban stb. szeretnének kutatást folytatni, vannak, akik csupán egy-egy adatra kíváncsiak, mások az online adatbázisban szeretnének böngészni. A könyvtárba persze többféleképp is bejuthat: pélául látogatójeggyel, vagy napijeggyel, illetve olvasójeggyel. Bizonyos szolgáltatásokhoz úgymond – jaj, de csúnya szó lesz ez! – “jogosultság” szükséges. Íme a könyvtárhasználati szabályzat alapján készült rövid összefoglaló, reméljük hasznos lesz.

Látogatójeggyel Ön használhatja kutatás céljából a könyvtár nyilvános tereiben elhelyezett dokumentumokat. Látogatójeggyel rendelkező használóinknak nem áll módunkban raktári kérést teljesíteni, illetve hozzáférést biztosítani adatbázisainkhoz és elektronikus forrásainkhoz, valamint az Internet-használat sem térítésmentes!

A beiratkozásnál váltott napijeggyel rendelkező látogatóink a napijegy érvényességének napján jogosultak a könyvtár teljes állományának helyben használatára (beleértve a raktári egységekben elhelyezett dokumentumokat is), valamint a könyvtár által előfizetett adatbázisok és egyéb elektronikus források igénybevételére. Megjegyzés: katalógusunkban előre tájékozódhat arról, hogy egy adott dokumentum raktárban, avagy a nyilvános terek valamelyikében található-e.

Olvasójeggyel rendelkező látogatóink az olvasójegy érvényességi ideje alatt jogosultak – az olvasójegy típusának megfelelően – a könyvtár teljes állományának helyben használatára (beleértve a raktári egységekben elhelyezett dokumentumokat is), könyvtárközi kérésre, a könyvtár által előfizetett adatbázisok és egyéb elektronikus források igénybevételére, napi egy óra térítésmentes Internet-használatra, valamint a kölcsönözhetőként besorolt állományrész kölcsönzésére, előjegyzésére.

Távoli elérés esetén bárki szabadon használhatja a könyvtár linkgyűjteményét, valamint a linkgyűjteményben szereplő könyvjelzők mögött álló oldalak keresésére az OIK Iránytűt.

Vélemények

Hozzászólás küldése