Hogyan hosszabbíthatom meg a kölcsönzési határidőt? : Kávészünet

Hogyan hosszabbíthatom meg a kölcsönzési határidőt?

A “Hogyan…?” kategória első bejegyzése. Remélem nem lesz hiábavaló – a fenti kérdés sokszor és sok helyen elhangozott, személyesen, e-mailben, telefonon és egyszer még a villamoson is rámköszöntek emiatt. Itt következik tehát a válasz, egyben, összeszedve!

Lehetősége van az Önnél lévő dokumentum lejárati határidejének hosszabbításra mind személyesen, mind pedig távoli eléréssel. Hosszabbításkor munkatársainknak minden esetben szüksége lesz az Ön nevére, valamint olvasójegyének számára. A kölcsönzési határidő sikeres hosszabbításáról visszajelzést küldünk.

Felhívjuk figyelmét, hogy zenei CD-k, DVD-k, videók (VHS), kísérőfüzetek, nyelvkönyvcsomagok és hangoskönyek kölcsönzési határidejét nem áll módunkban meghosszabbítani. Más típusú dokumentumok esetében a hosszabbítás két alkalommal megengedett – kivételt képeznek azok a dokumentumok, amelyekre előjegyzést vettek fel.

Figyelem: lejárt kölcsönzés nem hosszabbítható!

Hosszabbítás személyesen

Az Önnél lévő dokumentumok lejárati határidejét személyesen a könyvtár nyitvatartási idejében az első emeleti Kölcsönzőben kérheti.

Távoli hosszabbítás

Telefonos hosszabbításhoz hívja a +36 (1) 318-3688/111-es telefonszámot. Mobiltelefonon keresztül is fogadunk hosszabbítási kérést, telefonhívás és rövid szöveges üzenet (SMS) formájában egyaránt: +36 (70) 547-2051.

Az OPAC felületének jobb felső sarkában beléphet olvasójegyének számával és a hozzá tartozó jelszóval, amelyet a könyvtár földszinti regisztrációs pultjánál válthat. Dokumentumainak lejárati határidejét ezután saját maga tudja módosítani.

Dokumentumainak lejárati határidejét megosszabbíthatja e-mailben a “kolcsonzo@oik.hu” címen, illetve iWiW-üzenetben, vagy az OIK blogjának üzenetküldési funkcióján keresztül.

Vélemények

Egy hozzászólás van ehhez: “Hogyan hosszabbíthatom meg a kölcsönzési határidőt?”

  1. Open Social a könyvtárban? / élet és könyvtár - 2009 március 17, kedd, 14:11

    […] most van, az nagyrészt eseményekre való meghívók küldésést jelenti, esetleg bizonyos esetekben hosszabbítani is lehet kölcsönzést – azaz a könyvtár nem igazán integrált szolgáltatása a […]

Hozzászólás küldése