Élménybeszámoló a 2022. június 20-án tartott irodalomterápiás alkalomról : Kávészünet

Élménybeszámoló a 2022. június 20-án tartott irodalomterápiás alkalomról

(Szigorúan a csoporttitok megtartásával.)

7 fő regisztrált a mostani alkalomra, végül – velem együtt – 5-en voltunk. Úgy érzem, egy nagyon jó „szezonzáró” beszélgetésen vagyunk túl. 🙂

Kezdő körös feladatként most maci kártyák segítségével képeztük le az aktuális hangulatunkat. Nem volt kiemelkedően jó vagy rossz a kedve senkinek, de mindenki tudott jó és rossz tényezőt is felsorolni, melyek befolyásolták az itt-és-most érzett hangulatot.

A kezdő kör közel egyórás volt, 18 óra környékén vettük csak elő a verset, melyet erre az alkalomra választottam, ez pedig Fehér Renátó Garázsmenet című alkotása volt.

Nagyon jó volt látni, hogy mindenki tudott kapcsolódni a vershez, annak valamely sorához, és hogy mindenki vitt haza valamit belőle.
A vers második során hosszabban is elidőztünk:

„(hívhatom akárhogy: át-, kör-, garázsmenet),”

A fő téma, melyet általánosságban maga a vers előhozott, ez a sor pedig felerősített, az maga az élet és annak körforgása volt.

A záró kör során egyöntetűen jókedvű macikat választott mindenki, volt olyan csoporttag, aki azt is elmondta és megköszönte, nagyon sokat kapott a csoporttól.

Ez egy igazán mélyre menő, mégis jó hangulatú alkalom volt, a csoporttagok – nyitott csoport ide vagy oda – megnyíltak egymás előtt, mertek magukról őszintén, sallangok nélkül beszélni. Én nagyon jó élménnyel gazdagodtam, majdnem 2 és fél órán át beszélgettünk, folyamatosan reflektálva egymás gondolataira és megosztásaira.

Köszönöm mindenkinek a részvételt, szeptemberben folytatjuk. 🙂

Juhász István

Vélemények

Hozzászólás küldése