Bush könyvtár nyílik Obama elnök ajánlásával : Kávészünet

Bush könyvtár nyílik Obama elnök ajánlásával

Bush könyvtár nyílik Obama elnök ajánlásával

Obama elnök nem kertelt elődjéről alkotott véleményéről. „George W. Bush elhibázott politikája eltörölte a költségvetési többletet és felszámolta a két párt konszenzusán alapuló külpolitika hagyatékát. Bush úr két háborút is a „hitelkártyánkra” helyezett, eltérítette az országot értékeinktől és tönkretette a gazdaságot.”

De Obama úr bizonyára egyik megjegyzését sem emlegeti fel, amikor csütörtökön felavatja a George W. Bush Elnöki Könyvtárat és Múzeumot. A Busht támogató tömeghez és a kormányzás veteránjaihoz intézett beszédében a 44. elnök kétségtelenül felmagasztalja a 43. elnök erényeit, és dicsérni fogja az ország szolgálatában eltöltött éveit.

A mai elnökség esetlen rituáléjává vált, hogy a jelenlegi Ovális Iroda bérlőjét felszólítják, hogy mondjon általános ítéletet a korábbi bérlő tevékenységéről. Minden új elnöki könyvtár megnyitásával a világ legzártabb szövetségének tagjai félreteszik nézetbeli különbségeiket, hogy felmagasztalják a nemzet vezetésével kapcsolatos közös tapasztalatokat a nehéz időkben.

Forrás: http://lisnews.org/taxonomy/term/27

Fordította: Nagy-Molnár Szilvia

Vélemények

Hozzászólás küldése