Budapesti könyvtárak nyári nyitvatartási rendje 2021-ben : Kávészünet

Budapesti könyvtárak nyári nyitvatartási rendje 2021-ben

Fővárosunk könyvtárai idén rendhagyó módon nyitva tartanak, illetve csökkentett nyitvatartással fogadják olvasóikat, ezért összegyűjtöttük a nagyobb fővárosi könyvtárak nyári nyitvatartási rendjét.
Felhívjuk rá figyelmüket, hogy a legutóbbi Kormányrendelet alapján már NEM kell védettségi igazolvány a könyvtárak látogatásához, azonban intézményenként esetenként eltérő szabályok lehetnek érvényesek.

Összefoglalónk csak tájékoztató jellegű, a pontos részletekért kérjük, látogassanak el az intézmények honlapjára.

Intézményünk, az Országos Idegennyelvű Könyvtár rendhagyó módon nyitva lesz egész nyáron, de a megszokottól eltérő nyitvatartással.
Könyvtárunk július 2-ig a megszokott időben tart nyitva. Július 5. és augusztus 27. között rövidített, nyári nyitvatartással várjuk olvasóinkat:

Hétfő               10:00-17:00
Kedd                10:00-17:00
Szerda             12:00-20:00
Csütörtök        10:00-17:00
Péntek             10:00-17:00

A “Könyvablak” szolgáltatás minden nap 10:00-tól vehető igénybe. Könyvtárunk KORLÁTOZÁSMENTESEN látogatható.

Az Országos Széchenyi Könyvtár hétfőnként zárva tart, míg keddtől péntekig 10-17 óráig látogatható. A koronavírus-fertőzés miatt bevezetett egészségvédelmi előírások mellett, védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók léphetnek be az intézménybe, egyedi részletért keressék fel az OSZK honlapját.

A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központja hétfőtől péntekig 9-től 19 óráig tart nyitva, nyári szünet várható augusztus 9-től 22-ig.
Felhívjuk rá figyelmüket, hogy a Keleti Gyűjtemény, a , valamint az Akadémiai Levéltár a központi olvasóteremtől eltérő nyitvatartással érhető el, pontos információk MTA könyvtár weboldalán.

Az Egyetemi Könyvtár (ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, Ferenciek tere) a jelenleg érvényes egyetemi szabályozás értelmében olvasótermeit várhatóan 2021. augusztus végéig zárva tartja.
A kölcsönzést és egyéb szolgáltatásaikat – a teljes nyári időszakban is – folyamatosan biztosítják. A könyvek leadása és az online kikért könyvek átvétele a bejáratnál lévő Információs pultnál munkanapokon 9.00 és 18.00 óra között lehetséges.

A Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtárban és tagkönyvtárakban 2021. július 5-től szeptember 5-ig nyári nyitvatartással várják az olvasókat.
A Szabó Ervin téren található központ csütörtökön 10-től este 20 óráig, további napokon 10-től 18 óráig várja olvasóit. Szombaton a Központi könyvtár zárva tart.

Az Országgyűlési Könyvtárban jelenleg fokozott járványügyi rendelkezések mellett, hétfőtől péntekig 9:00–20:00 óra között, szombaton nem látogatható az intézmény. Augusztus 9. és 27. között a könyvtár zárva tart.

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtára hétfőtől csütörtökig 9 és 17 óra között, pénteken 8 és 16 óra között tart nyitva védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasóinak.
Azok az olvasók, akik nem rendelkeznek igazolvánnyal, e-mailben jelezhetik kölcsönzési igényüket, és a portán vehetik át a könyvcsomagjaikat.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár rendkívüli látogatási szabályokkal, de a szokott nyitvatartási időben várja látogatóit. Hétfő, szerda, péntek: 9:00–16:30, míg kedd, csütörtök: 9:00–19:00 tart nyitva az intézmény.

A BME Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár június 17. és július 19., valamint augusztus 21. és szeptember 6. között részlegesen,  július 22. és augusztus 16. között keddi napokon tart nyitva.

A Corvinus Egyetem Központi Könyvtárában 2021. június 28 – július 15. között nyári nyitvatartási rend lép életbe, kedden és csütörtökön 13-18 óra között látogatható az intézmény.
2021. július 16 – szeptember 5. között.nem lesz elérhető a szolgáltatás, zárva tart a könyvtár.

Czene Mariann

Vélemények

Hozzászólás küldése