Budapesti könyvtárak nyári nyitvatartása : Kávészünet

Budapesti könyvtárak nyári nyitvatartása

Idén is összegyűjtöttük, hogyan alakul a nagyobb budapesti könyvtárak nyári zárvatartása. A nagy fővárosi gyűjtemények több hétre bezárják kapuikat, valamint csökkentett nyitvatartással fogadják a használókat.
Összefoglalónk csak tájékoztató jellegű, a pontos részletekért kérjük, látogassanak el az intézmények honlapjára.

Intézményünk, az Országos Idegennyelvű Könyvtár rendhagyó módon nyitva lesz egész nyáron.
Júliusban és augusztusban is változatlan nyitvatartással állunk az Önök rendelkezésére: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 10-től 20 óráig; szerdán 12-től 20 óráig.

Az Országos Széchényi Könyvtár  nyári nyitvatartása 2022. július 18-ától 2022. augusztus 20-áig az alábbiak szerint alakul: törzsgyűjteménye kedden 14-től 20 óráig, szerdától péntekig 10-től 17 óráig van nyitva. Szombaton 14-től 20 óráig állnak az olvasók rendelkezésére. A különgyűjtemények, Könyvtári Intézet szakkönyvtára egyedi nyitvatartással érhető el, kérjük, hogy kattintsanak a mellékelt linkre.

A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjában a nyári szünet 2022. július 11-től augusztus 6-ig tart. A szünet előtti utolsó nyitvatartási nap július 9., szombat; nyitás augusztus 8-án, hétfőn. Felhívjuk rá figyelmüket, hogy a kikölcsönzött dokumentumokat a zárás ideje alatt is átveszik, pontos információk az MTA KIK weboldalán.

Az Egyetemi Könyvtár (ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, Ferenciek tere) 2022. augusztus 1. és 2022. szeptember 3. között zárva tart. A zárvatartás ideje alatt is vissza lehet juttatni a kölcsönzött dokumentumokat, a részletekért keressék fel a könyvtár oldalát!

A Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtárban és tagkönyvtárakban 2022. június 27-től szeptember 3-ig nyári nyitvatartással várják az olvasókat.
A Szabó Ervin téren található központ csütörtökön 10-től 20 óráig, további napokon 10-től 18 óráig várja olvasóit. Szombaton a Központi Könyvtár zárva tart.
A tagkönyvtárakból több egy hónapra is bezár, pontos információkért kattintsanak a FSZEK weboldalára!

Az Országgyűlési Könyvtárban júliusban hétfőtől péntekig 9 és 20 óra között látogatható az intézmény, szombaton nem. Augusztus 1. és augusztus 30. között a könyvtár zárva tart.

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtára júniusban a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel. Július 11-től augusztus 5-ig csökkentett nyitvatartási idővel látogatható az intézmény. Hétfőn, kedden és csütörtökön 9-től 17 óráig, szerdán 12-től 17 óráig, pénteken pedig 8-tól 16 óráig tartanak nyitva.
Augusztus 8. és augusztus 26. között a KSH könyvtára zárva tart.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár júliusban zárva tart, augusztusban csütörtökönként 9 és 16 óra között várja az olvasókat. A nyári zárvatartás alatt is visszaadhatóak a könyvtár portáján a korábban kikölcsönzött könyvek. További nyári szolgáltatásokért kérjük, kattintsanak a múzeum oldalára.

A BME Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár június 20-tól július 1-ig hétköznap 8-tól 18 óráig tart nyitva. Július 4-től július 15-ig hétköznap 9-től 17:30-ig érhető el a könyvtár.
Július 18-tól változik a könyvtár nyitvatartása és a késedelmi díj számítás is, ezért kérjük, keressék fel a BME OMIKK weboldalát.

A Corvinus Egyetem Központi Könyvtárában 2022. június 25 és július 28. között nyári nyitvatartási rend lép életbe, kedden és csütörtökön 13 és 20 óra között látogatható az intézmény, valamint szerdán 9-től 17 óráig.
2022. július 29 és augusztus 28. között nem lesz elérhető a szolgáltatás, zárva tart a könyvtár.

A budapesti kulturális intézetek nyári programjai közül ajánljuk a Francia Intézet online filmfesztiválját, amely 2022. június 1. éjfél és 2022. június 30. 23 óra között érhető el díjmentesen. A játék- és rövidfilmek angol, egy esetben pedig magyar felirattal érhetők el.

A Cervantes Intézet Ernesto Sabato könyvtára nyáron is várja látogatóit, július 18-tól szeptember 5-ig, hétfőtől péntekig 10-től 14 óráig.

A budapesti Olasz Intézet könyvtára július 1-től hétfőn és szerdán 10-től 13 óráig, kedden és csütörtökön 10 és 13, valamint 14 és 17 óra között látogatható.

A Goethe Intézet könyvtára hétfőtől péntekig áll a látogatók rendelkezésére, 10-től 19 óráig.

A Lengyel Intézet könyvtára július 12-ig keddenként 15 és 18 óra között látogatható. Nyitás szeptember 6-án.

Kattintson a nagyobb méretért!

Czene Mariann

(mindkét képet az OIK munkatársai készítették)

Vélemények

Hozzászólás küldése