A leghűségesebb olvasó : Kávészünet

A leghűségesebb olvasó

Louise Brown, a leghűségesebb olvasó

Louise Brown, a leghűségesebb olvasó

A 91 éves Louise Brown (aki nem az első lombikbébi) 1946 óta hetente közel egy tucat könyvet olvasott el anélkül, hogy bármilyen késedelmi díjat kellett volna fizetnie értük.

Főként nagybetűs könyveket kölcsönöz, mert gyengénlátó, de már majdnem kiolvasta a helyi könyvtár teljes készletét az utolsó betűig.

A Dumfries és Galloway-beli Stranraer város könyvtárosai szerint a nyugdíjas több mint 60 éven át tartó csillapíthatatlan olvasni vágyása kiérdemelne egy helyet magának a rekordok könyvében.

Az özvegy Brown asszony elmesélte, hogy szülei nagy olvasók voltak, és ő mindig is imádta a könyveket. „Öt éves koromban kezdtem el olvasni, és azóta meg sem álltam. Mindent kedvelek, ami a kezembe kerül.” A kedvenc műfajai közé tartoznak a családregények, a történelmi regények, és a háborús történetek, de hozzátette: „Szeretem a Mills és Boon kiadó romantikus regényeit is olvasni esténként könnyed olvasmányként.” Túl sok könyvet olvasott már ahhoz, hogy legyen egy  kedvence vagy öt legkedvesebb olvasmánya, viszont, ha választani kellene, melyik műfajt részesíti előnyben, akkor az a családregény vagy a történelmi regény lenne.

Lánya, Louise Pride elmondta, hogy édesanyjának van látást segítő eszköze, és általában nagy betűs könyveket kölcsönöz. „De a probléma az, hogy már majdnem mindent elolvasott a helyi könyvtárban. Még most is talál időt arra, hogy mindennap elolvassa az újságot, és TV-t nézzen.”

Forrás: http://lisnews.org/the_most_loyal_patron

Fordította: Nagy-Molnár Szilvia

Vélemények

Hozzászólás küldése