Kínai nyelvvizsgára (HSK) felkészítő tankönyvek : Kávészünet

Kínai nyelvvizsgára (HSK) felkészítő tankönyvek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kínai sarok könyvtárunk egyik legújabb és legkülönlegesebb gyűjteménye.

Kína gazdaságának fejlesztése mellett kultúrájának elterjesztését is egyre fontosabbnak tartja. Ez az ún. „soft power” (puha erő), amely az ország vezetése számára stratégiai jelentőségű, ezért annak egyre hangsúlyosabb elemévé válik.

Az adománykönyvek a kínai Hanban-nal (a kínai oktatási minisztériumnak a mandarin nyelv külföldön történő tanításáért felelős szerve) kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően 2013 decemberében kerültek könyvtárunkba. A dokumentumoknak a Nyelvstúdió ad otthont, szó szerint a helyiség egyik sarkában. A 300 kötetből álló gyűjtemény túlnyomó részét a nyelvkönyvek teszik ki (200 db).

A könyvek a katalógusunkban a Kínában használt és egyre több országban elfogadott, ún. pinyin átírás segítségével érhetők el.

A nyelvi kurzusokhoz használható tankönyvek mellett a kínai állam hivatalosan elismert nyelvvizsgájára (HSK – Hanyu Shuiping Kaoshi – a kínai nyelvtudást mérő vizsga) az alapfoktól egészen a felsőfokig (HSK 1-6) felkészítő könyvek is megtalálhatóak nálunk, az alapfoktól egészen a felsőfokig (HSK 1-6).
A gyakorlókönyvekhez legtöbb esetben CD is tartozik, ami elősegíti a nyelvvizsga szövegértési részére való felkészülést.
Ezenkívül nyelvtani összefoglaló teszi lehetővé olvasóink számára a sikeres vizsga elérését.

Nagy előnye ennek a megmérettetésnek, hogy a bizonyítványt az ORIGO nyelvvizsga-központnál akkreditáltatni lehet. Az írásbeli tesznek és a szóbeli vizsgának hat szintjét különböztetik meg. Az első kettő az alapfokú nyelvvizsgával egyenértékű, a harmadik és a negyedik a középfoknak felel meg, az ötödik és hatodik pedig a felsőfokú tudásszintet méri.
Azok számára, akik a Kínai Népköztársaságba szeretnének ösztöndíjat elnyerni, elengedhetetlen a HSK nyelvvizsga megléte.

Annak reményében, hogy hozzájárulhatunk olvasóink sikeres felkészüléséhez, eredményes tanulást kívánunk!

Batári Tibor

(kép forrása: https://bit.ly/2WNPG0g)

Vélemények

Hozzászólás küldése