„Lipcse olvas” – Könyvvásár március 15. és 18. között : Kávészünet

„Lipcse olvas” – Könyvvásár március 15. és 18. között

A Lipcsei Könyvvásár

„Lipcse egyszerűen egy élmény. Hol máshol mutatják be ilyen élénken az újdonságokat? Hol válik ennyire közvetlenül élhetővé az irodalom?”

Holnap Lipcsében ismét elkezdődik Németország második legnagyobb könyvvására a Frankfurti[1] után. Szerzők, olvasók és kiadók találkoznak egymással, hogy tájékozódjanak, eszmecserét folytassanak, és új dolgokat fedezzenek fel. Több mint 2200 német és nemzetközi kiállító mutatja be az irodalom lenyűgöző világát és érdekfeszítő újdonságait.

A kínálat szinte minden műfajt magába foglal: szakirodalom, hangoskönyv és művészeti könyvek, illetve képregények és gyerekkönyvek is megtalálhatóak. A program igen sokoldalú és változatos: számtalan felolvasóest, szakmai előadás, kerekasztal-beszélgetés, továbbképzési rendezvény, valamint díjátadások várják az érdeklődő közönséget. A könyvvásár keretében kerülnek átadásra március 15-én a Lipcsei Könyvvásár díjai szépirodalom, szakirodalom/esszéírás és műfordítás kategóriában. További, bővebb részletek a könyvvásár saját oldalán találhatók meg.

[1] A Frankfurti Könyvvásár a nemzetközi könyvkereskedelem és könyvkultúra minden év októberében megrendezésre kerülő kiemelkedő eseménye, a világ legnagyobb könyvvására.

Nógrádi Rita

Vélemények

Hozzászólás küldése