Filmajánló: Gremo mi po svoje I-II : Kávészünet

Filmajánló: Gremo mi po svoje I-II

Gremo mi po svoje I-II

Gremo mi po svoje I-II

Ajánlom olvasóink figyelmébe a ljubljanai születésű Miha Hočevar forgatókönyvíró és rendező két részes filmjét. A filmek magyar nyelven sajnos nem elérhetőek, azonban angol felirattal igen. Különösen jó nyelvgyakorlás lehet azoknak, akik a szlovén nyelvet valamilyen szinten ismerik.

1. rész

Alex a barátaival táborozik az Isonzo partján. A nagy fiúk igyekeznek a kisebb cserkészeket mindenféle csíntevésbe belevinni, amellyel számos komikus helyzetet teremtenek. A tábori rend „fegyelmezettségén” további csorba esik, amikor hőseink tekintete megakad a szomszédos művészeti- és sporttábor csinos lakóin. A Triglav Nemzeti Park elképesztően szép, festői környezete érzelmek és szórakoztató bonyodalmak helyszínéül szolgál mind a gyerekek, mind pedig vezetőik számára. Itt találkozik össze a természet a tiszta gyermeki lelkülettel, a józanésszel, szerelemmel, humorral és az élet optimista megvilágításával.

2. rész

A nagy sikerű ifjúsági film második része is az Isonzo partján fekvő Posočje területén játszódik. Ahogy az első részben meghökkentette cserkészeinket a szomszédos lány tábor lakóközössége, ugyanez az érzés keríti hatalmába hőseinket, nem kevésbé vezetőiket a stájer tábor láttán. A történet szinte ugyanaz, egy kis csavarral megspékelve. Most is összegyűltek a bogaras gyerekek, tinédzserek, cserkészlányok, versenyszellemű nagy legények és vezetőik, hogy vidám kalandokban legyen részük, és fellobbantsák a szerelem szikráját. Az igazi bonyodalom viszont csak akkor kezdődik, mikor megjelenik egy nagyon szabatos ellenőr hölgy, akit azért küldtek, hogy az európai uniós előírások szerint vizsgálódjon a táborokban. Mivel a bürokrácia nem vicc, a valós problémák nehézségeket okoznak…

 

Nagy-Molnár Szilvia

Vélemények

Hozzászólás küldése