Új kínai nyelvű könyvekkel gazdagodott az Országos Idegennyelvű Könyvtárban működő Kínai Sarok : Kávészünet

Új kínai nyelvű könyvekkel gazdagodott az Országos Idegennyelvű Könyvtárban működő Kínai Sarok

Új kínai nyelvkönyveink

Új kínai nyelvkönyveink

A Magyarországon egyedülálló kínai nyelvű gyűjtemény, a Kínai sarok 2014-ben nyílt meg az olvasó közönség számára. A Kínai sarok (Chinese Corner) projektet a Kínai Népköztársaság Oktatási Minisztériumának Hanban intézménye 2012 júliusában indította.

Az idén könyvtárunk kínai gyűjteménye újabb 34 dokumentummal bővült.

A gyűjtemény eddig 300 db kínai nyelvű, kínai kiadók gondozásában megjelent dokumentumot tartalmazott. Többek között könyvek, CD-k, DVD-k, nyelvkönyvek és szótárak, szépirodalom, művelődéstörténet, történelem, filozófia, képzőművészet, országismeret, ismeretterjesztő kiadványok közül válogathatott az olvasó.

A most érkezett dokumentumok között találhatunk nyelvvizsgára felkészítő könyveket, nyelvkönyveket, könnyített olvasmányokat, üzleti kínai nyelvkönyveket és irodalmi műveket. A nyelvkönyvek kiemelt részei a gyűjteménynek.  Lehetőséget nyújtanak a kínai nyelv és írás tanulásához alapfoktól felsőfokig felnőttek és gyerekek számára. A tanulást nagyban megkönnyítik a nyelvkönyvekhez tartozó mellékletek: tanulókártya-csomagok, vizuális és audiovizuális anyagok.

Emellett az OIK Nyelvstúdiójában található Kínai sarok szolgáltatásai közé tartozik egy új táblagép is, amelyen három hasznos applikáció segíti az olvasót a kínai nyelv elsajátításában.

Az OIK szeptember 22-re tervezett nyílt napi rendezvényén az érdeklődők behatóbban is megismerkedhetnek a kínai nyelv rejtelmeivel. Dr. Csibra Zsuzsanna, az SZTE Konfuciusz Intézet képviseletében előadást tart a kínai nyelvről valamint alapszintű kínai nyelvleckére invitálja az érdeklődő közönséget. Az előadás ingyenes és mindenki számára nyitott, csak a helyek korlátozott száma miatt kérnek regisztrációt a szervezők.

Regisztrálni a zupan.veronika@oik.hu címen lehet 2017. szeptember 21. 14 óráig.

A gyűjteményről további részletek és képek honlapunkon találhatóak, végigböngészhetőek a dokumentumok online katalógusunkban, de érdemes ellátogatni hozzánk, kézbe venni és kikölcsönözni az igényes, modern kiadványokat!

Az OIK Kínai sarok gyűjteményét erre a linkre kattintva érheti el

Botka-Varga Andrea, angol nyelvi referens

Vélemények

Hozzászólás küldése