2018 március : Kávészünet

Átadták a Lipcsei Könyvvásár díját

Esther Kinsky

Március 15-én került sor a német irodalom és szakirodalom egyik legjelentősebb kitüntetésének adományozására, szépirodalom, esszéírás/szakkönyv, illetve műfordítás kategóriában. A 20.000 Euro összegű pénzjutalommal járó díjat szakterületenként 2005 óta ítélik oda a Lipcsei Könyvvásár keretében. Tovább »

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Munkatársunk elismerése

Dr. PhD Dörgő Tibor
„A Napút 2017. évi nívódíjasa”

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár dolgozója, Dr. PhD Dörgő Tibor március 22-én, a Cédrus Művészeti Alapítvány és a Napút folyóirat estjén „A Napút 2017. évi nívódíjasa” oklevelet vehetett át tanulmány kategóriában.

A díjazott tanulmány „Charlotte Brontë Jane Eyre című regényének magyar nyelvű fordításai, könyvkiadásai” címmel jelent meg a Napút Online-on, 2017. november 15-én.

Szolgálati közlemény / Service information

„Lipcse olvas” – Könyvvásár március 15. és 18. között

A Lipcsei Könyvvásár

„Lipcse egyszerűen egy élmény. Hol máshol mutatják be ilyen élénken az újdonságokat? Hol válik ennyire közvetlenül élhetővé az irodalom?” Tovább »

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Zárvatartás / Library Closed

Zárva tartás / Library Closed

A hét könyve

Philippe Jaenada: La serpe

1941 októberében egy szörnyű bűntény helyszínévé vált az Escoire-i kastély.  Georges és Amélie Girard-t (báty és nővér, a kastély tulajdonosai) és Louise Soudeix-et a szobalányt vérbe fagyva találják a kastélyban. Minden ajtó zárva. Egyetlen túlélője van a szörnyű bűnténynek, Henri Girard, a tulajdonos fia. Minden jel arra mutat, hogy csak ő lehetett a tettes. A tárgyalás menete is az ő bűnösségére épült, mely végül meglepő fordulatot vett: Henri Girard-t nem ítélték el. Sőt még ő maga kérte a tárgyalás újra indítását, hogy megtalálják az igazi tettest. Tovább »

Nemzetközi nőnap / Beiratkozási akció

Március 8-án, a  🌸 nemzetközi nőnap  🌸 alkalmából  🔖 beiratkozási akciót  🔖 tartunk!  🙂

Kedvezményes beiratkozási lehetőségekkel várjuk hölgy olvasóinkat!  🙂  ❤