2008 május : Kávészünet

Wagner? WAGNER! – kiállítás az OIK-ban

Richard WagnerÚjabb érdekes kiállítás nyílik a könyvtár kiállítótermében. A “terítéken” ezúttal Richard Wagner német zeneszerző, karmester, esztéta, akiről “Wagner? WAGNER! – Richard Wagner irodalomban, zenében, színházban” címmel nyílik kiállítás az Országos Idegennyelvű Könyvtár kiállítótermében.

A kiállítás megnyitójára szeretettel várunk mindenkit 2008. május 21-én, szerdán, délután fél hatkor! A kiállítást Dr. Király Lászlóné, a Richard Wagner Társaság elnöke nyitja meg, valamint köszöntőt mond Mender Tiborné, a könyvtár főigazgatója.

Ha esetleg nem tudna eljönni, akkor sem kell elkeserednie: a tárlat 2008. június 25-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében!

A kiállításról bővebb információt a Zeneműtár email-címén kérhet: zenemutar(kukac)oik(pont)hu.

Ajánljuk még:

Voznyeszenszkij-összeállítás a honlapon

Májusban ünnepelhetjük Andrej Voznyeszenszkij orosz költő és esszéista születésének hetvenötödik évfordulóját.

Ennek alakalmából a könyvtár honlapján életrajzi összefoglalót olvashatnak, illetve válogatást találhatnak Voznyeszenszkij az OIK-ban is megtalálható műveiből.

Tovább az összeállításhoz »

Azerbajdzsáni könyvek átadása

Azerbajdzsán zászlajaSzeretjük Azerbajdzsánt.

Amellett, hogy értékes és kölcsönös viszonyt ápolunk nagykövetségükkel, most éppen ajándékkönyvekkel lepnek meg minket! Ráadásul Őexcellenciája Dr. Hasan Aziz Hasanov nagykövet úr nyilvánosan fogja őket átadni a könyvtár kiállítótermében.

Így mindazokat, akiket érdekel eme kivételes nép és kultúrája, szeretettel várjuk holnap (május 8-án) délelőtt 10 órára a kiállítóterembe!

Ajánljuk még:

Új link: 2008-05-07