2008 február : Kávészünet

SZÓ-KÉP-HANG: Vándorkiállítás az OIK-ban

Hétfőtől az érdeklődők újabb kiállítást csodálhatnak meg kiállítótermünkben. Ráadásul ez a kiállítás mozog is – nálunk is röpke harminc napot tölt csupán.

A Berzsenyi Dániel Gimnázium alapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett “SZÓ-KÉP-HANG” című tárlat a gimnázium tanulóinak irodalmi alkotásokhoz készített illusztrációiból nyújt válogatást…

Százötven – szép szám, szép kerek és az intézmény, amely ilyen “életkort” mondhat magáénak, nagyon szerencsés. Nemkülönben az ott tanuló nebulók, a tanárok és az öregdiákok. Most az OIK és olvasói is részt kaphatnak ebből a szerencséből.

Ha Ön is szertne együtt ünnepelni a Berzsenyi Dániel Gimnáziummal, szeretettel várjuk a megnyitón, 2008. március 3-án, hétfőn, 17 órakor!

Meghívó megtekintése

A meghívó a gimnázium blogján

Böngész: Adalékok Ellis-hez

Ahogy azt a múltkor írtam, az idei Könyvfesztivál díszvendége Bret Easton Ellis lesz.

Kolléganőmmel ehhez találtunk még pár hírt, a bővebb tájékoztatás jegyében.

Április 24-27 között én egy igazi fanatikus rajongóként fogom követni kedvenc amerikai írómat, az Amerikai Psychóval híressé vált Bret Easton Ellist, aki a jubileumi, XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendége lesz.

A teljes cikk a KönyvesBlogon >>>

[Zentai Péter László] A díszvendégről szólva kiemelte: a 44 éves Bret Easton Ellis, az Amerikai psycho szerzője az első olyan alkotó, aki amellett, hogy a világ egyik legjegyzettebb alkotója, a fiatalabb korosztályt képviseli. Zentai Péter László hozzátette, hogy a moralista-nihillista íróként számon tartott szerző az első észak-amerikai díszvendége a könyves seregszemlének.

A teljes cikk a FigyelőNet-en >>>

Az április 24-27 között megrendezésre kerülő jubileumi, XV. könyves mustrán, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon idén is illusztris vendéget köszönthetünk.

 A teljes cikk a litera.hu-n >>>

Ne menjen el mellette!

Amióta többet ülök a kölcsönzőben, látom, hogy sokan belépés után egyenesen a polcokhoz tartanak, könyveket böngészni egy adott nyelven. Holott lehet, hogy gyorsabban – és közelebb – is találhatnának kedvükre valót…

A főlépcsőház felől közelítve a szabadpolcos övezet ajtajánál egyből jobb kézre (a magyar nyelvű művek mellett) található polcon ugyanis rendszeresen frissülő kínálat várja olvasóinkat, ráadásul legújabb szerzeményeinkből.

Nemrégiben például majd’ harminc új, magyar nyelvű kötet került a polcra, valamint két magyar nyelvű hangoskönyv is:

Egyszóval néha hasznos lehet belépés után egyből megállni, böngészni, ha másért nem is, de az új könyvek illata miatt már megéri…

OIK Hírlevél – első próbaszám

Kedves Tagtársunk, Barátunk, Könyvtárhasználónk!

Megjelent az Országos Idegennyelvű Könyvtár Hírlevelének első próbaszáma.
Terveink szerint még egy próbaszámot készítünk és juttatunk el mindazoknak, akik kapcsolatban állnak a könyvtárral, áprilistól pedig rendszeresen a KÖNYV (tár)TÁMASZ EGYESÜLET tagjainak.
Ha a hírlevél tartalmával, formájával kapcsolatban ötlete, kérése, javaslata van, azt örömmel fogadjuk, és igyekszünk teljesíteni.

Szeretettel várjuk az egyesület soraiba!

Az egyesületről, a belépés feltételeiről bővebb információt a hírlevélben talál.

Link a hírlevélhez