Válogatás irodalmi pályázatokból – Olvasóinknak ajánljuk: : Kávészünet

Válogatás irodalmi pályázatokból – Olvasóinknak ajánljuk:

Pályázatajánló

Pályázatajánló

Tartalmas nyaralás

A nyár folyamán készített fotókkal pályázhatunk a GEO magazin ajándékaira. Szakemberek és profik egyaránt esélyesek lehetnek az alábbi nyereményekre:

 • 1. helyezett: GEOszkóp duplaoldalas megjelenés a GEO októberi lapszámában + 50 ezer Ft értékű Feldobox-Adrenalin ajándékdoboz;
 • 2. helyezett: a fotó megjelenik a GEO októberi lapszámában + 38 ezer Ft értékű Feldobox-Wellness üdülés ajándékdoboz;
 • 3. helyezett: a fotó megjelenik a GEO októberi lapszámában + 1 éves GEO magazin előfizetés.

Egy jelentkező 5 db képet tölthet fel a honlapra.

A jelentkezés határideje: 2017.09.15. 

III. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál

 A felejthetetlen Jászai Mari-díjas színművész emlékét őrző alapítvány és az évente megrendezett fesztivál a kortárs irodalom és előadó-művészet kapcsolatát kívánja megerősíteni.

Az előző évekhez hasonlóan a budapesti RS9 Színház és a Vallai Kert ad otthont a 2017. november 25-26-ára meghirdetett rendezvénynek. Idén is elsősorban kortárs lírai és prózai műveket feldolgozó alkotások jelentkezését várják.

A részvétel feltételei:

 • Nincs műfaji megkötés, de a produkció minősége alapvető kiválasztási szempont.
 • Pályázni lehet dramatizált kisregénnyel, egy téma vagy egy életmű köré szerveződő előadóesttel, egyfelvonásos színdarabbal, megzenésített verses koncerttel, kortárs irodalmi szöveg alapján létrejött táncelőadással, performansszal, bábjátékkal, filmmel vagy akár animációval is.
 • Az előadás időtartama legfeljebb 60 perc lehet.
 • A pályázathoz csatolandó: az alkotó önéletrajza, a produkció legfeljebb 1 oldalas leírása, a létrehozásához szükséges technikai feltételek ismertetése, egy 30 percnél rövidebb videórészlet (DVD-n vagy online), valamint előadásfotók, kritikák, ha már készültek a műről.
 • A nevezési díj 5000 Ft, amelyet az alapítvány számlaszámára szíveskedjenek befizetni:

Budapest Bank 10102086-61693900-01004009. A befizetést igazoló bizonylatot, rajta az azonosításhoz szükséges adatokkal, szintén a pályázattal együtt küldjék el az alapítvány címére.

Díjazás:

 • 1. díj, valamint 300.000 forint
 • 2. díj, valamint 200.000 forint
 • 3. díj, valamint 100.000 forint
 • Számos különdíj.

A jelentkezés határideje: 2017.09.23.

Cím: RS9 Színház Bp., 1075. Rumbach Sebestyén utca 9.

E-mail: vallaifesztival@gmail.com

Hallgatni Arany?

A Kortárs folyóirat ösztöndíjpályázatára 35 évnél fiatalabb alkotók jelentkezhetnek. A pályaművek témája az infokommunikációs eszközök hatása a szokásainkra, értékrendünkre és az emberek közötti kapcsolatokra. A dolgozat adjon választ arra a kérdésre, hogy a különböző kommunikációs csatornák mit és milyen formában őriztek meg a hagyományos, múlt századi értékeinkből és hogyan tudjuk a segítségükkel védeni és megmenteni a kulturális kincseinket a jövőben.

A szöveg terjedelme: 35 000–50 000 leütés.

Díjazás:

 1. díj: 200.000 Ft
 2. díj: 150.000 Ft
 3. díj: 100.000 Ft

A legszínvonalasabb írásokat a Kortárs folyóirat, illetve a Kortárs Online közzéteszi.

A jutalmazott résztvevőket 2017. október 20-ig értesítik. A hivatalos eredményhirdetésére a Kortárs-díj 2017. évi átadóján kerül sor.

A jelentkezés határideje: 2017.09.25.

E-mail: kortars.kommunikacio@gmail.com

„Egyszóval… a költészet”

A Petőfi Irodalmi Múzeum felhívása az Arany János emlékév keretében jelent meg. A 200 éve született költő, irodalomszervező és kritikus életművén alapuló szépirodalmi és kritikai művek megalkotására kérik fel a szerzőket. Az alábbi kategóriákban várják a pályázatokat:

 • Lírai és kisepikai művek

Arany János szépírói munkásságához kapcsolódó, maximum három, még nem kiadott lírai és kisepikai dolgozatokkal lehet benevezni.

 • Esszé, tanulmány, kritika

Arany János bírálói attitűdjének szellemében íródott, 2014 és 2017 között megjelent kortárs művek alapján készüljön a pályamű. Olyan alkotásokat várnak, amelyek Dávidházi Péter szavaival élve: „a szellemi önmeghatározást és az autorizációt kortárs olvasatként is működtetik.” A terjedelem 20.000 és 40.000 karakter között legyen.

 • Oktatási segédanyag

A középiskolai és az egyetemi oktatáshoz jól használható, a fiatalok igényeinek megfelelő, új szempontokat felvető, az Arany-életmű értelmezését elősegítő dolgozatok nyújthatók be, 20.000- 25.000 karakter terjedelem között.

Díjak kategóriánként:

 1. díj 300.000 Ft
 2. díj 200.000 Ft
 3. díj 100. 000 Ft

A zsűri tagjai:

Ács Margit író, esszéista, műkritikus,
Arató László magyartanár, a Magyartanárok Egyesületének elnöke,
Garaczi László író, költő, műfordító,
Gintli Tibor, irodalomtörténész, egyetemi tanár, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság elnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet igazgatója,
Nádasdy Ádám, nyelvész, költő, műfordító, esszéista, egyetemi tanár.

A pályázatokat pdf formátumban, a telefonszám feltüntetésével küldjék el a megadott címre. Az eredményhirdetésre 2017. október 24-én kedden, a Petőfi Irodalmi Múzeum ünnepségén kerül sor.

A jelentkezés határideje: 2017.09.30.

Beküldés és további információ: egyszovalakolteszet@pim.hu

„Az alkotni tudás kegyelem eredménye”

A Corn & Soda magazin illusztrációs pályázatot hirdetett Szabó Magda születésének 100. évfordulójára. Témája az írónő Az ajtó című művének lényegét, hangulatát visszatükröző illusztrációk elkészítése.

A pályázat kétfordulós. Első lépésként e-mailben várják a képeket, később 1 négyzetméteres molinókon fogják bekérni a legjobbakat, amelyekből kiállítást rendeznek. Az alkotásokra a közönség is szavazhat, sőt megvásárolhatják a kiszemelt művet.

A jelentkezés feltételei:

 • A stílus szabadon választható, de a témához kapcsolódnia kell.
 • Személyenként egy pályamű adható be.
 • A nevezési díj 1000 Ft, amelynek a kedvezményezettje KIKE, bankszámlaszáma: 11711010-21408018 és a közlemény: „illusztrációs pályázat” + a pályázó neve.
 • Az átutalási bizonylatot szíveskedjenek a képpel együtt az e-mailhez csatolni.

Díjazás:

 • 1. helyezett: megjelenés a magazinban egy interjú-riporttal, mini-workshop Weiler Péter grafikus művésszel és zsűritaggal, valamint szerkesztői tagság.
 • 2. helyezett: megjelenés a magazinban egy interjú-riporttal és szerkesztői tagság,
 • 3. helyezett: megjelenés a magazinban egy interjú-riporttal.
 • A közönségdíjas könyvjutalomban részesül.

A jelentkezés határideje: 2017.10.05.

Beküldés: cornandsoda@cornandsoda.com

Sikeres pályázást kívánok!

Kalocsai Andrea

Vélemények

Hozzászólás küldése