Válogatás irodalmi pályázatokból – Olvasóinknak ajánljuk : Kávészünet

Válogatás irodalmi pályázatokból – Olvasóinknak ajánljuk

Irodalmi pályázatajánló

Irodalmi pályázatajánló

Változás

A felhívást közreadó Info-Szponzor Kft az a hely, ahol a könyvek születnek. Könyvkiadással és szerkesztéssel, nyomdai előkészítéssel, valamint informatikai szolgáltatásokkal és arculat kialakítási tanácsadással foglalkoznak.

A kiadó már kilencedik éve jelenteti meg az amatőr írók műveit szép kiállítású, nyomtatott kötetekben.

Az idei nyárra tervezett antológiájuk címe és témája a „Változás”.

A könyv kinézetre A/5-ös méretű, ragasztott kivitelű, a borítója teljes-oldalas fülekkel ellátott. Oldalanként 32-33 sort, 60-62 karaktert tartalmaz, 12 pontos betűmérettel számolva. A várható terjedelme 300-350 oldal.

A kötetbe pályázat útján kerülhetnek be a művek. Egy-egy szerző 4-22 oldalon jelenhet meg. Csak azok a versek és prózák, vagy fekete-fehér képzőművészeti alkotások (rajzok, fotók), esélyesek, amelyek megfelelnek a tartalmi követelménynek.

A kiadó a pályázati anyag mellett kér egy fekete-fehér fotót a szerzőről, és egy kb 1000 karakteres bemutatkozást, amelyek mind az antológiába kerülnek. Az elérhetőségeiket se felejtsék el, megadni!
A szöveget minimális formázással szerkesszék meg: a sorok vastag, dőlt, aláhúzott, középre vagy jobbra, balra igazított beállításai használhatók. Kerüljék a különleges karakterek beillesztését!

A pályázókat értesítik, hogyha a munkájuk bekerült a kötetbe. Ez esetben 2950 Ft/oldal részvételi díj megfizetésére számítsanak, amely tartalmazza a megjelenés és a postázás költségét, valamint minden négy oldal után öt tiszteletpéldány árát is. A további megrendelt kötetek 1890 Ft-ba kerülnek.

Az antológiából a megjelenés után néhány hónappal Net-Kötet, azaz az interneten lapozható változat készül.

További részletek a honlapon olvashatók.

A jelentkezés határideje: 2017.07.09.
Beküldés és információ
: infoszponzor@gmail.com

Az Utolsó Olvasóért Társaság próza és vers pályázata

A magyar szakos tanárokból szerveződött társulás azzal a céllal jött létre, hogy gondozzák nyelvünket, őrizzék kultúránkat, és támogassák az értékes irodalmi művek létrehozására törekvő ifjú írókat. Minden évben antológiába gyűjtik és kiadják a legszebb műveket, és irodalmi műhelyt tartanak fenn a tehetséges alkotóknak.

Új felhívásukra egy prózával vagy legfeljebb három verssel lehet pályázni.

Az elvárások:

Próza

 • Bármely novella, dráma, regényszinopszis beküldhető, amelyek a hagyományos értékrendet képviselő, igényes magyar nyelven megírt művek.
 • A terjedelem maximum 5 db A/4-es oldal vagy 15 000 karakter lehet.

Vers

 • Formai, tartalmi stílusbeli megkötés nincs, de előnyben részesülnek a rímes, a forma és a tartalom egységére törekvő költemények.
 • Az egyes alkotások ne haladják meg az egy oldalt vagy az 1500 leütést.

A társaság felhívja a jelentkezők figyelmét, hogy nem foglalkoznak pornográf, erotikus vagy horror irodalommal, se vallási vagy politikai eszmék terjesztésével és kritikájával!

A nevezési díj 3000 Ft, amelyet a 11737083-20125758 bankszámlaszámra, (Katona Györgyné részére) szíveskedjenek átutalni. A személyes adataikat és a saját számlaszámot is érdemes feltűntetni, mert ha kevesen jelentkeznek és meghiúsul a pályázat, a szervezők visszautalják a pénzt.

Jutalmazás: A vers és a próza kategória mindkét 1. helyezettje 100-100 euro díjat kap, és a három legjobban sikerült mű bekerül a társaság nyomtatott kiadványába. Minden résztvevőt rövid értékeléssel, tanácsokkal segítik a további munkájukban.

A jelentkezés határideje: 2017.07.15.
Beküldés
: tornayjudit@gmail.com
Weboldal: http://bit.ly/2tHOmkN

100.fi szövegíró pályázat

Idén ünnepeljük Finnország függetlenségének 100. évfordulóját.

A Kalevala Baráti Kör és a Budapesti Finnbarátok Egyesülete pályázatot hirdetett, Finnországhoz kötődő írások elkészítésére.

A jelentkezés feltételei:

 • A szövegek hossza maximum 2017 leütés lehet, magyar nyelven, szóközökkel együtt.
 • A műfaj szabadon választható.
 • Vegyék figyelembe, hogy a pályázat jeligés, ezért az egyesület a személyes adatokat és az alkotásokat külön kezeli.
 • A pályaműveket szíveskedjenek a megadott linken található űrlapra feltölteni.
 • A résztvevők elfogadják, hogy a mű elküldésével a felhasználási jogot átadták az egyesületnek, anyagi vagy más juttatás nélkül.

A zsűri tagjai:

 • Böröczki Tamás kiadói szerkesztő (Gondolat Kiadó),
 • Bába Laura műfordító, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Finnugor Tanszékének tanára,
 • Pákozdi Dóra magyar szakos bölcsész.

A fővédnök: Dragomán György író.

Az eredményhirdetésre 2017 őszén, Budapesten kerül sor egy nagyszabású, nyilvános rendezvényen. A legjobb alkotásokból válogatást tesznek közzé.

A jelentkezés határideje: 2017.07.15.
Beküldés
: https://goo.gl/XB2ue7
További információ: info.100.fi@gmail.com

Arany-bicentenárium | Napút-pályázat

Arany János születésének 200. évfordulóját két pályázat kihirdetésével ünnepli a Cédrus Művészeti Alapítvány. Az alapítvány a Napút folyóirat kiadásán túl, a hazai írók és kritikusok munkáját, valamint a színvonalas művek megszületését is támogatja.

A feladat:

 1. Készítsenek elemzést a nagy költő bármelyik verséről. Terjedelmi vagy szakmai megkötés nincs. Személyenként egy szöveg adható be.
 2. Egy Arany János előtt tisztelgő verssel, vagy valamelyik alkotásának szabad átdolgozásával lehet pályázni ebben a kategóriában. Legfeljebb 1+1 szerzeményt fogadnak el.

Nyeremények: A jelentkezők legjobbjai a beérkezett alkotások minőségétől és számától függően, 200 000 Ft összdíjazásban részesülnek. Írásaik sikerét oklevél kiállításával is megerősítik és megjelenhetnek a Napút őszi Arany-számában.

A jelentkezés határideje: 2017.07.31.
Beküldés
: elektronikusan a szon46gy@gmail.com vagy postán a Napút, 1136 Budapest, Pannónia u. 6. címre.
Weboldal:  http://bit.ly/2thjapf

Inspiráljon a zene!

A népszerű magyar DLRM (Delirium) együttes 2014-ben jött létre. Leginkább az alternatív rock területén mozognak otthonosan, de szívesen tesznek kirándulást más műfajokba is. A tavasszal magjelen Cheeky Pig  című albumukról választották ki a pörgős Stalemate –t, amelyhez kapcsolódik e pályázat témája. Kérik a kreatív, alkotókedvű rajongókat, hogy készítsenek a dal szövegéhez és hangzásához illő karikatúrát, grafikát, festményt, vagy videót.

A jelentkezés feltételei:

 • A játékban részt vehet minden 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személy.
 • Maximum 10 db, A/4-es, szöveg nélküli pályamunka adható be, technikai kötöttség nélkül. (Fájl tulajdonság: CYMK, jpg, jó felbontás – video: .avi, .wmv, .mov, .mp4 – a gmail postafiók mérete 10 MB!)
 • A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy az elküldött pályamunkákat a DLRM együttes rangsorolja, valamint ingyenesen és térítésmentesen, szabadon felhasználhatja.
 • Tilos bármely márka, logó vagy a szerzői jog által védett anyagok jogosultság vagy engedély nélküli használata, kereskedelmi termékek és szolgáltatások népszerűsítése, szexuális, erőszakos, sértő, vagy jogilag kifogásolható tartalmak ábrázolása.

Díjazás:

 • helyezett: 300 EUR
 • helyezett: 200 EUR
 • helyezett: 100 EUR

A jelentkezés határideje: 2017.07.31.
Beküldés
: grafikuskelemen@gmail.com

A zenét itt hallgathatják meg: https://www.youtube.com/watch?v=KzfsWmFqQIE
A dal és a pályázat szövege itt olvasható
Az DLRM együttes weboldala: 
http://dlrm.hu/
Folyamatos tájékoztatás: https://www.facebook.com/DLRM-Cartoon-Graphic-Contest-223590831466895/

Sikeres pályázást kívánok!

Kalocsai Andrea

Vélemények

Hozzászólás küldése