2010 augusztus : Kávészünet

Az OIK a Nyelvparádén

2010. szeptember 3-5. között az OIK újra ott lesz a Nyelvparádén. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A nagyításhoz kattintson a képre!

Nyelvparádé

‘Chopin nagykövete’ Magyarországon

домейн

Piotr Paleczny

Piotr Paleczny – Lengyelország egyik legkiválóbb zongoraművésze – a Nemzetközi Chopin Év keretében két magyarországi koncerttel tiszteleg a lengyel zeneszerzőóriás, Fryderyk Chopin emlékének.

Piotr Paleczny kiváló lengyel zongoraművész és pedagógus a Varsói Zeneművészeti Akadémián végzett Jan Ekier tanítványaként. Számos nemzetközi zongoraversenyen aratott sikert, többek között Szófiában (1968), Münchenben (1969), Varsóban (1970), Plevenben (1971) és Bordeaux-ban (1972).

A világ egyik legrangosabb zenei megmérettetésének számító Fryderyk Chopin zongoraversenyen aratott sikeres szereplése után számos koncertet adott világszerte. Olyan  kiváló zenekarokkal lépett fel, mint a Varsói Nemzeti Filharmonikusok, a Lengyel Rádió Nemzeti Szimfonikus Zenekara, a Chicago valamint American Symphony, a Concertgebouw, Royal Philharmonic, BBC Symphony Orchestra, Yomiuri Nippon, Gewandhaus, Tonhalle Orchester Zürich, RAI, Santa Cecilia, Orquesta Sinfónica Nacional de Mexico, Orquesta Sinfónica Nacional de Argentina, Orquesta Nacional de España – hogy csak néhányat emeljünk ki a rangos együttesek sorából. Tovább »

Új linkek: 2010-08-18

Közkívánatra: Zsivka!

Nemcsak az OIK-ban, de az MKE bajai konferenciáján is nagy sikert arattak kolléganőm Kocsis Zsivka színes-vicces könyvtáros rajzai. Közkívánatra közzétesszük vidám kis gyűjteményét. Íme!

Development - További rajzokért kattintson a képre!

Development - További rajzokért kattintson a képre!

MKE 42. Vándorgyűlés, Baja

Korábbi ígéretünkhöz híven következzen most az írásos beszámoló:

További fotókért kattintson a képre!

További fotókért kattintson a képre!

Eltelt egy év, és újra elérkezett az idő az idei vándorgyűlésre. Vegyes érzésekkel, de valahogy mégis mindenki várta ezt a rövid időszakot. Ki azért, mert hajtotta a kíváncsiság az ismeretlen felé, ki azért, mert már több alkalommal is részt vehetett a gyűlésen, ki pedig azért, mert fel volt töltődve kellő adrenalinnal a saját előadására készülve

És elérkezett július 16-a, amikor is a Társadalomtudományi Szekció keretén belül bemutatkozott az OIK. Az előadók már a nyitónapra leutaztak, a kíváncsiskodó kollégák viszont csak a pénteki napra érkeztek, hogy meghallgassák a munkatársak előadásait, és szurkoljanak sikeres szereplésükhöz. Tovább »

Vándorgyűlésen jártunk

2010. július 15-17-e között rendezték meg a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlését Baján. Könyvtárunk a Vándorgyűlés második napján, péntek délután mutatkozott be a Társadalomtudományi Szekcióban. Most képes tudósításunk következik, de hamarosan írásban is beszámolunk az eseményről.

További fotókért kattintson a képre!

További fotókért kattintson a képre!