Szolgálati közlemény : Kávészünet

Nyár 2018 a budapesti könyvtárakban

Idén is összegyűjtöttük, hogy hogyan alakul a nagyobb budapesti könyvtárak nyári zárvatartása. A nagy fővárosi gyűjtemények idén is több hétre bezárják kapuikat, valamint csökkentett nyitvatartással fogadják a használókat. A táblázatban színessel jelöltük azt az időszakot, amikor az intézmény nem látogatható. A táblázat csak tájékoztató jellegű, a pontos részletekért kérjük látogasson el az intézmények honlapjára.

Nagyításhoz kattintson a képre!

Július 16-tól szeptember 3-ig tart zárva az Országos Széchenyi Könyvtár.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára július 2. és augusztus 4. között zár be, míg augusztus 6. és szeptember 1. között rövidített nyitvatartási idővel üzemel (H-P: 13-20, Szo: 10-16). Ez idő alatt a nagyobb belvárosi tagkönyvtárak fogadják a látogatókat.

Az MTA Könyvtár és Információs Központ idén 2018. július 8-tól augusztus 12-ig tart nyári szünetet. A kikölcsönzött dokumentumokat a zárás ideje alatt hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra, pénteken 9 és 12 óra között lehet visszahozni.

Az Országgyűlési Könyvtár augusztus 1-től szeptember 2-ig zárja be kapuit, de már júliusban sem nyitnak ki szombatonként.

A BME-OMIKK (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki és Információs Központ és Könyvtár) 2018. július 23. és augusztus 20. között zár be, bár ez idő alatt keddenként 9 és 18 óra között ügyeletet tartanak, amikor kölcsönzésre is van lehetőség. Június 18. és július 20. valamint augusztus 21. és 31. között részleges a nyitvatartásuk

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár július 30. és augusztus 31. között nem fogad látogatókat.

A KSH Könyvtár július végéig a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel. Augusztus első két hetében csökkentett nyitvatartási idővel (hétfőtől csütörtökig 9 és 17 óra között, pénteken 8 és 16 óra között), de folyamatos raktári kiszolgálással várják a látogatókat. A KSH Könyvtár augusztus 13. és szeptember 2. között tart zárva.

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár július 30. és szeptember 2. között, 5 hétre zárja be kapuit. Július 2. és 27. között rövidített nyitvatartással üzemelünk (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 10-17 óra között, szerdánként 12-20 óra között).

Élményekben gazdag, tartalmas nyarat kívánunk mindenkinek!

Nyári nyitvatartás 2018 / Summer vacation 2018 opening hours

Kedves Olvasóink!

Könyvtárunk nyári nyitvatartása az alábbiak szerint alakul. A részletekért kattintson a képre!

Nyári nyitvatartás 2018

Summer vacation 2018 opening hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Zárvatartás / Library Closed

Zárvatartás / Library Closed

Zöld hét / Beiratkozási akció

A magyar költészet napja az OIK-ban

Április 11-én, József Attila  születésnapján  ünnepeljük a 🇭🇺️ magyar költészet 🇭🇺️ napját. Ebből az alkalomból természetesen mi is készülünk! Ráadásul a ti részvételetekre is számítunk, amihez a  kedvenc magyar versetekre ❤ lesz szükség. Gyertek az OIK-ba,  “hozzatok magatokkal”  egy verset, és garantáltan nem távoztok üres kézzel! 

TE + VERS = 📚 + 

#magyarköltészetnapja #magyarköltészetnapja2018 #józsefattila

#magyar #vers #költészet #irodalom #literature #poetry #poem #hungarian

#oik

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Szolgálati közlemény / Service information

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Korábban »