OIK hírek : Kávészünet

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Nemzetiségkutatás és helytörténet 2. – Szakmai digitalizálási konferencia

Nemzetiségkutatás és helytörténet 2.
Szakmai digitalizálási konferencia az Országos Idegennyelvű Könyvtárban

Liebhauser János

2018. április 21-én rendezte meg az Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) Nemzetiségkutatás és helytörténet 2. Szellemi-kulturális kincsek, könyvtári dokumentumok és digitalizálás címmel konferenciáját, melynek feladata az volt, hogy a ma a könyvtárszakmát érintő egyik legfontosabb kérdésről, a digitalizálásról beszéljen és folytasson szakmai vitát. Az OIK országos irodalmi, nyelvészeti, zenei, valamint nemzetiségi szakkönyvtár, és a nemzetiségi szak-és szépirodalom gyűjtőhelye. Éppen ezért könyvtárunk számára kiemelten fontos, hogy a közgyűjteményi digitalizálási stratégia megvalósításában részt vegyen. A sok helyen még gyerekcipőben járó digitalizálás kapcsán felmerülő problémákról, kezdeti nehézségekről, sikerekről és tapasztalatokról való párbeszédre adott lehetőséget e konferencia. A meghívott vendégek és előadók a megyei-és szakkönyvtárak igazgatói és digitalizálással foglalkozó szakemberei közül kerültek ki. Tovább »

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Zöld hét / Beiratkozási akció

A magyar költészet napja az OIK-ban

Április 11-én, József Attila  születésnapján  ünnepeljük a 🇭🇺️ magyar költészet 🇭🇺️ napját. Ebből az alkalomból természetesen mi is készülünk! Ráadásul a ti részvételetekre is számítunk, amihez a  kedvenc magyar versetekre ❤ lesz szükség. Gyertek az OIK-ba,  “hozzatok magatokkal”  egy verset, és garantáltan nem távoztok üres kézzel! 

TE + VERS = 📚 + 

#magyarköltészetnapja #magyarköltészetnapja2018 #józsefattila

#magyar #vers #költészet #irodalom #literature #poetry #poem #hungarian

#oik

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Munkatársunk elismerése

Dr. PhD Dörgő Tibor
„A Napút 2017. évi nívódíjasa”

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár dolgozója, Dr. PhD Dörgő Tibor március 22-én, a Cédrus Művészeti Alapítvány és a Napút folyóirat estjén „A Napút 2017. évi nívódíjasa” oklevelet vehetett át tanulmány kategóriában.

A díjazott tanulmány „Charlotte Brontë Jane Eyre című regényének magyar nyelvű fordításai, könyvkiadásai” címmel jelent meg a Napút Online-on, 2017. november 15-én.

Szolgálati közlemény / Service information

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Ünnepi zárvatartás / Holiday hours

Zárvatartás / Library Closed

Zárva tartás / Library Closed

Korábban »